Գրաճանաչությունը և նրա ուսուցման արդի պրակտիկան - Պետրոսյան, Աննա Ալեքսանդրի / Petrosyan Anna (ՀՀ ԿԳՆ Խ. Աբովյանի անվան հայկական պետական մանկավարժական համալսարան, 2010)
XX դարի վերջին տասնամյակում սկսվեց և XXI դարի սկզբում առանձնահատուկ քննարկման նյութ դարձավ կրթության գործընթացի անձնակողմնորոշվածության սկզբունքը, որի կիրառումը հատկապես կարևորվում է նախադպրոցական և կրտսեր դպրոցական տարիքի երեխաների հետ աշխատելիս / История методики преподавания армянского языка богата разнообразными методами обучения грамоте
ԺԳ.00.02 «Դասավանդման և դաստիարակության մեթոդիկա» (հայոց լեզու) մասնագիտությամբ մանկավարժական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2010 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Խ. Աբովյանի անվան հայկական պետական մանկավարժական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Ջ. Հ. Գյուլամիրյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ի. Կ. Կարապետյան, Գ. Լ. Խալաթյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Գյումրիի Մ. Նալբանդյանի անվան պետական մանկավարժական ինստիտուտ ; Սեղմագիր՝ 21 էջ։
Keywords: Մանկավարժություն, մանկավարժական գիտություններ / Pedagogy