ՀՀ կաթնամթերքի շուկայի կարգավորման հիմնախնդիրները - Իսրայելյան, Սամվել Գեղամի / Israelyan Samvel (ՀՀ ֆինանսների և էկոնոմիկայի նախարարության տնտեսագիտական հետազոտությունների ինստիտուտ, 2004)
Ատենախոսության նպատակը՝ կաթնամթերքի շուկայի տնտեսական կացության համալիր վերլուծության հիման վրա բացահայտել կաթի արտադրության արդյունավետության բարձրացման իրատեսական հնարավորություններն ու ուղիները / В диссертации рассматриваются назревшие проблемы рынка молочной продукции, занимающего важное место в процессах повышения продовольственной безопасности населения республики
Ը.00.02 «Տնտեսության, նրա ճյուղերի տնտեսագիտություն և կառավարում» մասնագիտությամբ տնտեսագիտության թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2004 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է ՀՀ գյուղատնտեսության նախարարության գյուղատնտեսության էկոնոմիկայի գիտահետազոտական ինստիտուտի գիտական խորհրդում ; Գիտական ղեկավար՝ Բ. Ա. Չախմախչյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Գ. Գ. Հայրումյան, Ա. Հ. Հայկյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ ՀՀ ԳԱԱ Մ. Քոթանյանի անվան տնտեսագիտության ինստիտուտ ; Սեղմագիր՝ 25 էջ։
Keywords: Տնտեսագիտություն / Economics