Անձի հատկանիշ արտահայտող դարձվածքները հայերենում, ռուսերենում և անգլերենում / Phraseological units expressing the qualities of a person in armenian, russian and english - Բադադյան, Մարիանա Ռոբերտի / Badadyan Mariana (ՀՀ ԳԱԱ Հ. Աճառյանի անվան լեզվի ինստիտուտ, 2017)
Յուրաքանչյուր ժողովրդի բանավոր խոսքը ունեցել է և ունի բազմերանգ դրսևորումներ, որոնք անցյալի մատենագիրների քրտնաջան աշխատանքով հավաքվել, իմիեն բերվել, իսկ հետագայում խմբավորվել, մշակվել ու դարձել են մշակույթի կատարյալ ձևեր / Диссертация посвящена анализу фразеологизмов, характеризующих свойства человека, в армянском, русском и английском языках / The thesis is devoted to the analysis of the phraseological units expressing the qualities of a person in armenian, russian and english
ժ.02.02 «Ընդհանուր և համեմատական լեզվաբանություն» մասնագիտությամբ բանասիրական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2017 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է ՀՀ ԳԱԱ Հ. Աճառյանի անվան լեզվի ինստիտուտում ; Գիտական ղեկավար` Ս. Գալստյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Լ. Մ. Խաչատրյան, Մ. Գ. Դալալյան ; Առաջատար կազմակերպություն` Վանաձորի Հ. Թումանյանի անվան պետական համալսարան ; Ատենախոսություն՝ 144 էջ, սեղմագիր՝ 22 էջ։
Keywords: Լեզվաբանություն / Linguistics