Մարդու իրավունքները և Հայաստանի Հանրապետության օրենսդրությունը - Երիցյան, Արմեն Հենրիկի / Yeritsyan Armen (Երևանի պետական համալսարան, 1996)
Մարդու և քաղաքացու իրավունքների և ազատությունների հիմնախնդրի հետազոտությունը առանձնապես հրատապ է Հայաստանի Հանրապետության հասարակական և տնտեսական կյանքի արմատական բարեփոխումների ներկա ժամանակաշրջանում, երբ պետականացված տնտեսության վրա հիմնված ամբողջատիրական կարգերի փոխարեն ձևավորվում է բնականոն քաղաքացիական շրջանառություն և իսկական ժողովրդավարություն, բարեփոխումներ, որոնց գլխավոր առաքելությունը և նպատակը մարդու ազատ, անվտանգ, արժանապատիվ և բարեկեցիկ կյանքի ապահովումն է / Диссертант на основе анализа международных конвенций и других важнейших документов о правах свободах человека, a также Конституции РА действующего законодательства РА, опираясь на труды как виднейших специалистов-юристов в области прав свобод человека разрабатывает целостную концепцию о состоянии прав человека по законодательству PA
ԺԲ.00.02 «Պետական իրավունք և կառավարում, ներկայացուցչական մարմիններ, վարչական իրավունք և ֆինանսական իրավունք» մասնագիտությամբ իրավաբանական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-1996 ; Ատենախոսությունը նախապատրաստված է ՀՀ ԳԱԱ փիլիսոփայության և իրավունքի ինստիտուտում ; Գիտական ղեկավար Հ. Խաչատրյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Վ. Նազարյան, Հ. Հովսեփյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ ՀՀ ՆԳՆ բարձրագույն դպրոց ; Սեղմագիր՝ 25 էջ։
Keywords: Իրավաբանական գիտություններ, իրավագիտություն / Law