Թթենի սևի տերևների նյարդապաշտպան ազդեցության ուսումնասիրությունը ուղեղի տեղային իշեմիայի պայմաններում / Investigation of neuroprotective effect of morus n. leaves in conditions of focal cerebral ischemia - Մարգարյան, Տիգրան Սուրիկի / Margaryan Tigran (Երևանի Մ. Հերացու անվան պետական բժշկական համալսարան, 2014)
Համաձայն առողջապահության համաշխարհային կազմակերպության վիճակագրական տվյալների Հայաստանի Հանրապետությունում, ինչպես և ողջ աշխարհում գլխուղեղանոթային հիվանդությունները մարդկանց մոտ հանդիսանում են մահացության երրորդ պատճառը սրտանոթային հիվանդություններից և քաղցկեղից հետո (WHO, 2014) / Согласно данным всемирной организации здравоохранения в Республике Армения цереброваскулярные заболевания занимают третье место среди причин смерти после сердечно-сосудистых заболеваний рака / According to world health organization reports cerebrovascular diseases are the third cause of death in Armenia after cardiovascular diseases and cancer
ԺԵ.00.01 «Դեղագիտություն» մասնագիտությամբ դեղագործական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2014 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երեւանի Մ. Հերացու անվան պետական բժշկական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Հ. Վ. Թոփչյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ա. Ս. Խաչատրյան, Ա. Ս. Գրիգորյան ; Առաջատար կազմակերպություն Լ. Մնջոյանի անվան նուրբ օրգանական քիմիայի ինստիտուտ ; Սեղմագիր՝ 23 էջ։
Keywords: Դեղագիտություն / Pharmaceutics