Хирургические особенности трансплантации почки и качество жизни пациентов / Երիկամի փոխպատվաստման վիրաբուժական առանձնահատկությունները և հիվանդների կյանքի որակը / Surgical aspects of kidney transplantation and quality of life of patients - Բաբլոյան, Սերգեյ Արայի / Babloyan Sergey (Երևանի Մ. Հերացու անվան պետական բժշկական համալսարան, 2021)
Цель исследования - оценка результатов программы трансплантации почки от живых доноров в Армении с учетом особенностей хирургической тактики, a также качества жизни реципиентов / Այս աշխատանքի նպատակը Հայաստանում իրականացվող կենդանի դոնորից երիկամների փոխպատվաստման ծրագրի արդյունքները գնահատելն էր՝ հաշվի առնելով վիրաբուժական մարտավարության առանձնահատկությունները, ինչպես նաև հիվանդների կյանքի որակը / The aim of this study was to evaluate the results of a kidney transplant program from living donors and quality of life of patients in Armenia
ԺԴ.00.21 «Ուրոլոգիա» մասնագիտությամբ բժշկական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2021 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երևանի Մ. Հերացու անվան պետական բժշկական համալսարանի գիտական խորհրդում ; Գիտական ղեկավար՝ Ա. Ա. Սարգսյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ս. Վ. Ֆանարջյան, Հ. Ա. Բարսեղյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ «Միքայելյան վիրաբուժության ինստիտուտ» ՓԲԸ ; Սեղմագիր՝ 24 էջ։
Keywords: Բժշկություն, բժշկական գիտություններ / Medicine, Medical Sciences