Հայաստանի Հանրապետության արդարադատության սահմանադրաիրավական հիմքերը - Ղամբարյան, Արթուր Սիրեկանի / Ghambaryan Artur (ՀՀ պետական կառավարման ակադեմիա, 2006)
ՀՀ-ում իրավական պետության կառուցման և քաղաքացիական հասարակության կայացման գործընթացում կարևորվում է մարդու և քաղաքացու իրավունքների և ազատությունների դատական պաշտպանությունը և արդարադատության մատչելիությունը / Актуальность выбранной темы обусловлена, прежде всего, конституционными реформами РА, a также ратификацией Европейской конвенций о защите прав человека и основных свобод
ԺԲ.00.02 «Հանրային իրավունք -սահմանադրական, վարչական, ֆինանսական, մունիցիպալ, բնապահպանական, եվրոպական իրավունք, պետական կառավարում» մասնագիտությամբ իրավաբանական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2006 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել Է ՀՀ պետական կառավարման ակադեմայի գիտխորհրդում ; Գիտական ղեկավար՝ Ա. Շ. Հարությունյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Վ. Վ. Ստեփանյան, Գ. Ս. Կոստանյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ ՀՀ Սահմանադրական իրավունքի կենտրոն ; Սեղմագիր՝ 28 էջ։
Keywords: Իրավաբանական գիտություններ, իրավագիտություն / Law