Формирование основ коммуникативной и социокультурной компетенции учащихся процессе билингвального обучения в начальной школе / Ուսանողների հաղորդակցական և սոցիալ-մշակութային իրազեկության հիմունքների ձևավորումը տարրական դպրոցում երկլեզվյան ուսուցման ընթացքում - Արոյան, Դիանա Յուրիի / Aroyan Diana (ՀՀ ԿԳՆ Խ. Աբովյանի անվան հայկական պետական մանկավարժական համալսարան, 2009)
Актуальность исследования определяется особым вниманием, которое сегодня уделяется проблеме использования неродного языка как инструмента общения в диалоге культур и цивилизаций / Այսօր օտար լեզվի կիրառումը որպես հաղորդակցության միջոց մշակույթների և քաղաքակրթությունների երկխոսությունում, հատուկ ուշադրության է արժանանում
ԺԳ.00.02 «Դասավանդման և դաստիարակության մեթոդիկա» (ռուսաց լեզու) մասնագիտությամբ մանկավարժական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2009 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Խ. Աբովյանի անվան հայկական պետական մանկավարժական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Բ. Մ. Եսաջանյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ա. Յ. Խաչիկյան, Ս. Բ. Սամուելյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Վանաձորի Հ. Թումանյանի անվան պետական մանկավարժական ինստիտուտ ; Սեղմագիր՝ 21 էջ։
Keywords: Մանկավարժություն, մանկավարժական գիտություններ / Pedagogy; Լեզվաբանություն / Linguistics