Հաստ աղու տեղային տարածված քաղցկեղի (T4) վիրահատական բուժման բարելավման ուղիները / Optimization pathways for surgical treatment of locally advanced (T4) colon cancer / Пути оптимизации хирургического лечения местно-распространенного рака ободочной кишки (T4) - Ալեքսանյան, Անդրանիկ Յուրիկի / Aleksanyan Andranik (Երևանի Մ. Հերացու անվան պետական բժշկական համալսարան, 2024)
Ամբողջ աշխարհում ուռուցքային հիվանդությունների մեջ կոլոռեկտալ քաղցկեղը ըստ տարածվածության զբաղեցնում է 3-րդ տեղը՝ զիջելով տղամարդկանց մոտ թոքի, իսկ կանանց մոտ՝ կրծքագեղձի քաղցկեղներին / Surgical treatment of locally advanced colon cancer (LACC) remains a complex problem, with the frequent need for traumatic multi-organ resections (MOR) to ensure radicality / Хирургическое лечение местно-распространенного рака ободочной кишки (МРРОК) остается сложной проблемой и для обеспечения радикальности нередко требуются травматичные многоорганные резекции (MOP)
ԺԴ.00.15 «Վիրաբուժություն» մասնագիտությամբ բժշկական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2024 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է ԵՊԲՀ գիտակոորդինացիոն խորհրդի նիստում ; Գիտական ղեկավար՝ Ա. Մ. Սահակյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ա. Ս. Հակոբյան, Հ. Մ. Աղավելյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ «Էրեբունի» բժշկական կենտրոն ՓԲԸ ; Սեղմագիր՝ 22 էջ։
Keywords: Բժշկություն, բժշկական գիտություններ / Medicine, Medical Sciences