Երաժշտական արվեստը դպրոցականների գեղագիտական դաստիարակության և գեղարվեստական կրթության համակարգում - Կիրակոսյան, Անահիտ Սերգեյի / Kirakosyan Anahit (ՀՀ ԿԳՆ Խ. Աբովյանի անվան հայկական պետական մանկավարժական համալսարան, 2007)
Վերափոխումների ժամանակակից պայմաններում գեղագիտական դաստիարակությունը և գեղարվեստական կրթությունը որպես կարևոր բաղկացուցիչ մաս ստանում է հատուկ արդիականություն, դառնում գաղափարապես նշանակալի, գործնականորեն կարևոր հիմնախնդիր / В современных условиях преобразований эстетическое воспитание и художественное образование как важная составляющая часть преобратает особую актуальность, становится идеалогически значимой, практически важной проблемой
ԺԳ.00.02 «Դասավանդման և դաստիարակության մեթոդիկա (երաժշտություն)» մասնագիտությամբ մանկավարժական գիտությունների դոկտորի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2007 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել Է Խ. Աբովյանի անվան հայկական պետական մանկավարժական համալսարանում ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Յ. Վ. Յուզբաշյան, Լ. Ս. Ներսիսյան, Ս. Ռ. Գևորգյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Երևանի Կոմիտասի անվան պետական կոնսերվատորիա ; Սեղմագիր՝ 38 էջ։
Keywords: Մանկավարժություն, մանկավարժական գիտություններ / Pedagogy