Ժխտման արտահայտությունը հայերենում - Սանթրյան, Լիանա Սմբատի / Santryan Liana (ՀՀ ԳԱԱ Հ. Աճառյանի անվան լեզվի ինստիտուտ, 2009)
Հաստատման-ժխտման կարգը հայերենի զարգացման բոլոր շրջաններում դրսևորվող, ամենագործածական և հետաքրքրություն ներկայացնող կարգերից է / Категория утверждения и отрицания-одна из самых распространенных и интересных категорий, проявляющихся во всех стадиях развития армянского языка
Ժ.02.01 «Հայոց լեզու» մասնագիտությամբ բանասիրական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2009 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է ՀՀ ԳԱԱ Հ. Աճառյանի անվան լեզվի ինստիտուտի գիտական խորհրդում ; Գիտական ղեկավար՝ Ա. Ե. Սարգսյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Տ. Մ. Ավետիսյան, Ա. Գ. Բարսեղյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Երևանի Խ.Աբովյանի անվան պետական մանկավարժական համալսարան ; Սեղմագիր՝ 26 էջ։
Keywords: Լեզվաբանություն / Linguistics