Գլյուտամին-գլյուտամինազ համակարգը որպես կենդանիների հարմարվողական համակարգի բաղադրամաս - Հակոբյան, Անահիտ Սերյոժայի / Akopyan Anahit (ՀՀ ԿԳՆ Երևանի պետական համալսարան, 2009)
Գլյուտամինի ընտանիքի ամինաթթուները կենտրոնական դեր են խաղում ազոտական և էներգետիկ նյութափոխանակության գործընթացներում և միաժամանակ ներկայացնում են հզոր նյարդափոխադրող համակարգ, որը մասնակցում է ուղեղում տեղի ունեցող գրեթե բոլոր գործընթացներում / Аминокислоты семейства глутаминов играют центральную роль в процессах азотистого и энергетического обмена и в то же время представляют собой мощную нейромедиаторную систему, участвующую практически во всех процессах, происходящих в головном мозге
Գ.00.04 «Կենսաքիմիա» մասնագիտությամբ կենսաբանական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2009 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երևանի պետական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Ռ. Գ. Քամալյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ս.Պ. Հովհաննիսյան, Հ. Գ. Վահրադյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ ՀՀ ԳԱԱ կենսաքիմիայի ինստիտուտ ; Սեղմագիր՝ 21 էջ։
Keywords: Կենսաբանական գիտություններ / Biology