Մակերևույթային պլազմոնների տեղայնացման առանձնահատկությունները անհամասեռ մետաղական կառուցվածքներում / The specification of surface plasmons localization in nonhomogenius metalic structures - Ներկարարյան, Սոնա Խաչատուրի / Nerkararyan Sona (ՀՀ ԿԳՆ Երևանի պետական համալսարան, 2017)
Անցյալ դարի իննսունական թվականներին, երբ այլևս իրողություն էր դարձել էլեկտրոնայնի սարքերի նանոմետրական չափերում տեղայինացումը, արդիական դարձավ դրան տրամաբանորեն հաջորդող մյուս խնդիրը նույն սահմաններում տեղայինացնել նաև լուսային ազդանշանը / Основной целью диссертации является исследование процессов, обеспечивающих элементную базу оптических, оптоэлектронных и спектроскопических приборов нанометрических размеров, которые проявляются в окрестности раскрытой в металлической пленке дырки, в системах металл-диэлектрик-металл и квантовый дипольный излучатель-металлическая нано-частица / The main purpose of the thesis is the investigation of the processes to provid the elemental base for optical, optoelectronic, and spectroscopic nanometer devices that appears in the vicinity of a hole in a metal film, in metal-insulator-metal and a quantum emitting dipole-metal nanoparticle systems
Ա․04․03 «Ռադիոֆիզիկա» մասնագիտությամբ ֆիզիկամաթեմատիկական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2017 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երևանի պետական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Ա․ Ժ․ Բաբաջանյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ա․ Ժ․ Մուրադյան, Ժ․ Ս․ Գևորգյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ ՀՀ ԳԱԱ ռադիոֆիզիկայի և էլեկտրոնիկայի ինստիտուտ ; Ատենախոսություն՝ 114 էջ, սեղմագիր՝ 24 էջ։
Keywords: Ֆիզիկամաթեմատիկական գիտություններ / Mathematics & Physics