Нелинейно-оптические процессы в парах атомов цезия и бария в поле ультракоротких импульсов света и их применения - Սարգսյան, Ապետնակ Սահակի / Sarkisyan Apetnak (ՀՀ ԳԱԱ ֆիզիկական հետազոտությունների ինստիտուտ, 1995)
В настоящее время продолжается интенсивное исследование нелинейно-оптических процессов в парах атомов металлов в поле ультракоротких лазерных импульсов / Մշակվել և իրականացվել է երկու հաջորդական (ըստ ժամանակի) գերկարճ իմպուլսներով երրորդ հարմոնիկի գեներացիայի միջոցով ատոմային մակարդակի բնակեցվածության որոշման նոր մեթոդիկա
Ա.04.04 «Ֆիզիկական էլեկտրոնիկա» մասնագիտությամբ ֆիզիկամաթեմատիկական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Աշտարակ-1995 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է ՀՀ ԳԱԱ ֆիզիկական հետազոտությունների ինստիտուտում ; Գիտական ղեկավար՝ Դ. Գ. Սարգսյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Վ. Օ. Պապանյան, Կ. Բ. Պետրոսյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Երևանի պետական համալսարան ; Սեղմագիր՝ 16 էջ։
Keywords: Ֆիզիկամաթեմատիկական գիտություններ / Mathematics & Physics