Ազգի հիմնախնդիրը հնչակյանների քաղաքական հայեցակարգում / The cause of the nation in political theory of the hnchakian party - Սկրտչյան, Արամազդ Սամվելի / Mkrtchian Aramazd (ՀՀ ՊՆ Դ. Կանայանի անվան ազգային ռազմավարական հետազոտությունների ինստիտուտ, 2016)
Աշխարհաքաղաքական արդի իրավիճակը, պայմանավորված երկու հակադիր միտումներով հանուն ազգային անկախության ձեռքբերման հայտնի ազգերի մղած պայքարով և աշխարհում ծավալվող ինտեգրման գործընթացներով, ժամանակակից քաղաքագիտության անկյունաքարն է դարձրել ազգի հիմնախնդիրը և դրա հետ առնչվող մի շարք հարցեր / Работа состоит из "Введения", трех глав, заключения, списка использованных источников и литературы / The thesis consists of introduction, three chapters, summary and bibliography
ԻԳ.00.01 «Քաղաքական գիտության պատմություն և տեսություն» մասնագիտությամբ քաղաքական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2016 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Հայ-ռուսական (Սլավոնական) համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Ռ. Ա. Միրումյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ա. Փ. Ենգոյան, Ս. Թ. Սարգսյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ ՀՀ ԳԱԱ փիլիսոփայության, սոցիոլոգիայի և իրավունքի ինստիտուտ ; Սեղմագիր՝ 30 էջ։
Keywords: Մանկավարժություն, մանկավարժական գիտություններ / Pedagogy