Էկումենիզմը և Հայ եկեղեցին - Միքայելյան, Դավիթ Մասիսի / Miqayelyan Davit (ՀՀ ԳԱԱ պատմության ինստիտուտ, 2007)
Աշխարհի կրոնական խճանկարի դինամիկ փոփոխությունների առումով 20-րդ դարը, հիրավի, աննախադեպ է / В условиях расширения межконфессиональных и межцерковных отношений, a также религиозного плюрализма сотрудничество христианских церквей преобретает особое значение
Թ.00.05 «Կրոնի փիլիսոփայություն, կրոնի տեսություն և պատմություն» մասնագիտությամբ պատմական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2007 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երևանի պետական համալսարանի Աստվածաբանության ֆակուլտետի խորհրդում ; Գիտական ղեկավար՝ Ա. Գ. Քալաշյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ա. Հ. Սարգսյան, Վ. Ա. Ալեքսանյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Մ. Մաշտոցի անվան Մատենադարան ; Սեղմագիր՝ 21 էջ։
Keywords: Փիլիսոփայական գիտություններ / Philosophy