Пути формирования армянской музыкальной классики / Հայ դասական երաժշտության ջևավորման ուղիները - Գյոդակյան, Գեորգի Շմավոնի / Gyodakyan Georgi (ՀՀ ԳԱԱ արվեստի ինստիտուտ, 2007)
Представленная диссертация посвящена исследованию армянской музыкальной классики. Классическое искусство есть то, что выступает элементом устойчивости, инвариантности в вечной смене поколений / Ներկայացված ատենախոսությունը նվիրված է ազգային դասական երաժշտության ձևավորման ուսումնասիրությանը, ինչպես ամբողջությամբ վերցրած, այնպես էլ նրա առավել ցայտուն դրսևորումներում
ԺԷ.00.02 «Երաժշտական արվեստ» մասնագիտությամբ արվեստագիտության դոկտորի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2007 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է ՀՀ ԳԱԱ արվեստի ինստիտուտում ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ն. Գ. Շահնազարովա, Յ. Ի. Խաչիկյան, Կ. Ա. Ջաղացպանյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Երևանի Կոմիտասի անվան պետական կոնսերվատորիա ; Սեղմագիր՝ 46 էջ։
Keywords: Արվեստագիտություն / Art