XX դարի երկրորդ կեսին Հայաստանում փողային գործիքների և նվագախմբի համար գրված կոնցերտները - Գրիգորյան, Շմավոն Հրաչի / Grigoryan Shmavon (ՀՀ ԳԱԱ արվեստի ինստիտուտ, 2009)
XX դարի երկրորդ կեսի ընթացքում Հայաստանում ձևավորվեց մենանվագ փողային գործիքների համար գրված կոնցերտների պատկառելի երկացանկ, որի մասնագիտական ընդգրկուն քննությունն առ այսօր չի իրականացվել / Во второй половине XX века армянская исполнительская школа духовых инструментов завершила этап своего формирования и вступила на новый уровень своего развития - концертный
ԺԷ.00.02 «Երաժշտական արվեստ» մասնագիտությամբ արվեստագիտության թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2009 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երևանի Կոմիտասի անվան պետական կոնսերվատորիայում ; Գիտական ղեկավար՝ Լ. Վ. Երնջակյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ա. Ս. Արևշատյան, Գ. Ս. Մարգարյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Խ. Աբովյանի անվան հայկական պետական մանկավարժական համալսարան ; Սեղմագիր՝ 22 էջ։
Keywords: Արվեստագիտություն / Art