Получение и исследование режимов с энергией до 75-MэВ и низкоинтенсивных режимов линейного ускорителя электронов ННЛА / ԱԱԳԼ-ի էլեկտրոնային գծային արագացուցչի 75 ՄԷՎ էներգետիկ ռեժիմի և ցածր ինտենսիվության ռեժիմների ստացման ուսումնասիրությունները / Studies on obtaining the regimes with energies up to 75-MeV and low intensity regimes of the AANL electron linear accelerator - Հակոբյան, Աշոտ Սահակի / Hakobyan Ashot (Ա. Ի. Ալիխանյանի անվան ազգային գիտական լաբորատորիա (Երևանի ֆիզիկայի ինստիտուտ), 2023)
Современная ускорительная физика и техника характеризуются всё расширяющимся проникновением практически во все области научных исследований, которое примечательно тем, что работы на стыке различных областей науки нередко позволяют добиться прорывных результатов, имеющих ключевое значение не только для фундаментальной науки, но и для создания новых прикладных направлений / Ուսումնասիրվել է ԱԱԳԼ-ի ԼՈւԷ-75 գծային արագացուցչային համալիրի կարգավիճակը և նրա աշխատանքային ռեժիմները, կատարվել է պարամետրերի հնարավորությունների և սահմանափակումների վերլուծությունը / The status of the electron linear accelerator complex LUE-75 of the AANL (YerPhI) and its operating modes were studied, and an analysis of the possibilities and limitations of the parameters was carried out
Ա.04.20 «Փնջերի ֆիզիկա և արագացուցչային տեխնիկա» մասնագիտությամբ տեխնիկական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2023 ; Ատենախոսության թեման հաստատված է Ա. Ի. Ալիխանյանի անվան ազգային գիտական լաբորատորիայի (ԵրՖԻ) գիտական խորհրդում ; Գիտական ղեկավար՝ Հ. Հ. Մարուքյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Մ. Ի. Իվանյան, Ա. Հ. Շահինյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Երևանի պետական համալսարան ; Սեղմագիր՝ 21 էջ։
Keywords: Տեխնիկական գիտություններ / Engineering & Technology