Ռադիոլոկացիոն բարդ ազդանշանների ուղղակի թվային սինթեզ և մշակում / Direct digital formation and processing of radar complex signals - Ավագյան, Հովհաննես Ռուբենի / Avagyan Hovhannes (ՀՀ ԿԳՆ Երևանի պետական համալսարան, 2013)
Ատենախոսությունը վերաբերում է արդի գիտության մի բաժնի, որը գտնվում է ժամանակակից տեխնոլոգիաների զարգացման առաջնագծում, այն է ազդանշանների ձևավորման և մշակման բնագավառին: Վերջին տարիներին հատկապես այս ոլորտի առաջընթացի հետ է կապվում ռազմական և քաղաքացիական կիրառություններում օգտագործվող ռադիոլոկացիոն կայանների (ՌԼԿ) զարգացումը / Бурный прогресс в современных микроволновых и цифровых технологиях позволяет создавать малогабаритные переносные РЛС, которые могут быть применены в самых разнообразных военных и гражданских областях, таких как системы охраны и наблюдения, судовые и автомобильные системы предупреждения столкновений, чрезвычайные ситуации, биомедицина и т․ д. / Rapid advances in modern microwave and digital technology make it possible to create compact and portable radars, which can be used in a wide variety of military and civilian applications, such as security and surveillance systems, ship and vehicle collision avoidance systems, emergency, biomedicine, and even in everyday life
Ա.04.03 «Ռադիոֆիզիկա» մասնագիտությամբ տեխնիկական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2013 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է ՀՀ ԳԱԱ ռադիոֆիզիկայի և էլեկտրոնիկայի ինստիտուտում ; Գիտական ղեկավար՝ Ա. Ա. Հախումյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ա. Կ. Առաքելյան, Վ. Հ. Ավետիսյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Երևանի կապի միջոցների գիտահետազոտական ինստիտուտ ; Ատենախոսություն՝ 109 էջ, սեղմագիր՝ 23 էջ։
Keywords: Ֆիզիկամաթեմատիկական գիտություններ / Mathematics & Physics