Ավագ դպրոցի աշակերտի գիտական աշխարհայացքի ձևավորման մեթոդական համակարգը կենսաբանության ուսուցման գործընթացում / Methodological system of formation of scientific worldview of the students of high school in teaching biology - Դավթյան, Նելլի Նորիկի / Davtyan Nelly (ՀՀ ԿԳՆ Խ. Աբովյանի անվան հայկական պետական մանկավարժական համալսարան, 2017)
Մարդու անհատականության բնորոշիչ կողմերից մեկը հանդիսացող աշխարհայեցողական համակարգի ձևավորման գործում իր անժխտելի դերն ունի դպրոցը / В деле формирования мировоззренческой системы, являющейся одной из характерных сторон личности, неопровержимую роль имеет школа и, несомненно, в деле формирования системы взглядов об объективном мире и места человека в нем, то есть научного мировоззрения учащихся, особое место имеет биология / The aim of the research is to academically and empirically substantiate the ideological functions of biology, elaborate methodological system meeting demands the time that would effectively form scientific worldview of the students of high school in biology teaching
ԺԳ.00.02 «Դասավանդման և դաստիարակության մեթոդիկա» (կենսաբանություն) մասնագիտությամբ մանկավարժական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2017 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Խ. Աբովյանի անվան հայկական պետական մանկավարժական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Տ. Վ. Թանգամյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Լ. Ա. Սահակյան, Ս. Խ. Գալոյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Երևանի ֆիզիկական կուլտուրայի հայկական պետական ինստիտուտ ; Ատենախոսություն՝ 150 էջ, սեղմագիր՝ 22 էջ։
Keywords: Մանկավարժություն, մանկավարժական գիտություններ / Pedagogy