Բանկային մրցակցության գնահատումը տնտեսամաթեմատիկական մեթոդներով (ՀՀ օրինակով) / Estimation of banking competition with economico-mathematical methods (case of Republic of Armenia) - Մուրադյան, Նարեկ Մաքսիմի / Muradyan Narek (ՀՀ ԿԳՆ Երևանի պետական համալսարան, 2014)
Չնայած հեռու գնացող բարեփոխումներին, ՀՀ բանկային համակարգի արդյունավետությունը միջազգային չափանիշներով բարձր չէ: Տոկոսադրույքի բարձր սպրեդը և իրացվելիության նորմատիվից զգալիորեն բարձր պաշարը վկայում են, որ բանկերն աշխատում են պակաս արդյունավետությամբ / Несмотря на далеко идущие реформы, эфективность банковской системы РА по международным меркам невелика, о чем свидетельствует высокий спред процентных ставок, значительно превышающий нормативно требуемый уровень показателя адекватности капитала коммерческих банков и высокие ставки по кредитам / Despite far-reaching reforms, the effectiveness of RA banking system is not high by international standards, the evidence of which is high interest rate spread, significantly higher tan the required level of regulatory capital adequacy of comercial banks and high interest rates on loans
Ը.00.08 «Մաթեմատիկական տնտեսագիտություն» մասնագիտությամբ տնտեսագիտության թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2014 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Հայաստանի պետական տնտեսագիտական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Ա. Ա. Թավադյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Վ. Հ. Թորոյան, Ռ. Ժ. Մնացականյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Հայ-ռուսական (Սլավոնական) համալսարան ; Սեղմագիր՝ 29 էջ։
Keywords: Տնտեսագիտություն / Economics