Հայոց ժողովրդական հավատալիքները /կազմը և ծիսակարգը/ - Օդաբաշյան, Ասյա Անուշավանի / Odabashyan Asya (ՀՀ ԳԱԱ հնագիտության և ազգագրության ինստիտուտ, 1995)
«ժողովրդական հավատալիք» ընդհանուր ըմբռնումն իր մեջ պարունակում է սոցիումի կենսափիլիսոփայական, սոցիալ-հասարակական, առօրյա-կենցաղային, իրավական, ըարոյանան հարաբերությունները բնորոշող պաշտամունքային, ծիսահմայական, հավատալիքային (կրոնա-սնոտիապաշտական), սովորութային, զգայական, եթիկական ըմբռնումների, վարքագծի, հոգերանական վիճակների և գործողությունների, ծեսերի, ամբողջությունը: Այդ հատկանիշով համալիրը դառնում Է համընդհանուր ժողովրդական՝ և որով տարբերվում է պետական-պաշտոնական կրոնից / В многочисленных публикациях и выступлениях, с применением новейших методов исследования. автор подверг комплексному анализу народные верования армян, сосредоточив внимания на двух основных проблемах: ритуале связанном с верованием и их компонентах
Է.00.07 «Ազգագրություն» մասնագիտությամբ պատմական գիտությունների ղոկտորի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-1995 ; Թեման պատրաստվել Է ՀՀ ԳԱԱ հնագիտության և ազգագրության ինստիտուտում ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Պ. Մ. Մուրադյան ; Գ. Վ. Աբգարյան, Բ. Հ. Հարությունյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Երևանի պետական համալսարանի պատմության Ֆակուլտետի ազգագրության ամբիոն ; Սեղմագիր՝ 43 էջ։
Keywords: Պատմական գիտություններ / History