Զբաղվածության և աշխատանքի արդյունավետության հիմնախնդիրները Հայաստանի Հանրապետության գյուղատնտեսությունում / Main issues on employment and labour productivity of agriculture in the Republic of Armenia - Խալաթյան, Ծովաչ Բոգդանի / Khalatyan Tsovach (Հայաստանի պետական ագրարային համալսարան, 2012)
Ինչպես ցույց է տալիս զարգացած երկրների, հատկապես Եվրամիության փորձը գյուղատնտեսության արդյունավետությունը մեծապես պայմանավորված է ոչ այնքան բնական և անգամ տեխնոլոգիական գործոններով, որքան ակտիվ ու միասնական ագրարային քաղաքականությամբ, որի հիմքում դրված են ինտեգրումը, պետական գնումները, արտոնյալ վարկերի տրամադրումը, տարբեր տեսակի միավորումների ու կոոպերացիաների խրախուսումը / Диссертация посвящена решению основных задач сельского хозяйства РА / The thesis is devoted to solve the main issues of the RA
Ը.00.02 «Տնտեսության, նրա ճյուղերի տնտեսագիտություն և կառավարում» մասնագիտությամբ տնտեսագիտության թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2012 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Հայաստանի պետական ագրարային համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Է. Ս. Ղազարյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ս. Ս. Ավետիսյան, Հ. Ս. Հարությունյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ ՀՀ ԳԱԱ Մ. Քոթանյանի անվան տնտեսագիտության ինստիտուտ ; Սեղմագիր՝ 29 էջ։
Keywords: Տնտեսագիտություն / Economics