Роль медиаторов иммунной системы в патогенезе язвенной болезни желудка (клинико-экспериментально исследование) / Իմունային համակարգի մեդիատորների դերը ստամոքսի խոցային հիվանդության պաթոգենեզում (կլինիկափորձառական ուսումնասիրություն) - Տեր-Հովակիմյան, Ալեքսանդր Վահանի / Ter-Hovakimyan Aleksandr (ՀՀ ԱՆ Երևանի Մ. Հերացու անվան պետական բժշկական համալսարան, 2002)
Несмотря на значительные успехи, достигнутые при хирургическом и консервативном лечении язвенной болезни, многие звенья патогенеза указанного заболевания и по сей день окончательно не установлены / Սույն հետազոտությունը նվիրված է ժամանակակից բժշկութայն արդիական հիմնահարցերից մեկին՝ ստամոքսի խոցային հիվանդության (ՍԽՀ) պաթոգենեզի հայեցակետերի ուսումնասիրությանը / This study presents one of the actual problems of modern medicine the aspect of pathogenesis of peptic ulcer of the stomach
ԺԴ.00.10 «Ախտաբանական և նորմալ ֆիզիոլոգիա» մասնագիտությամբ բժշկական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2002 ; Ատենախոսության թեման հաստատված է ԵՊԲՀ ԳՀԿ գիտակոորդինացիոն խորհրդի նիստում ; Գիտական ղեկավար՝ Ա. Վ. Զիլֆյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ` Վ. Ա. Շեկոյան, Ս. Ս. Ղամբարով ; Առաջատար կազմակերպություն՝ ՀՀ ԱՆ առողջապահության ազգային ինստիտուտ ; Սեղմագիր՝ 26 էջ։
Keywords: Բժշկություն, բժշկական գիտություններ / Medicine, Medical Sciences