Географическое исследование и разработка проекта атласа сельского хозяйства Сирийской Арабской Республики / Սիրիայի Արաբական Հանրապետության գյուղատնտեսության աշխարհագրական հետազոտությունը և համալիր ատլասի նախագծի մշակումը - Բուխասսուն, Մունիֆ / Bukhassun Munif (Երևանի պետական համալսարան, 2000)
САР обладает целом малоблагоприятными, больше того - экстремальными и вместе с тем, весьма разнообразными природными и экономико-географическими условиями для развития многоотраслевого сельского хозяйства / Հետազոտության արդիականությունը որոշվում է նրանով, որ մինչ այժմ ՍԱՀ գյուղատնտեսության վերաբերյալ չկա ամփոփ աշխատանք, որը վերլուծի ճյուղի աշխարհագրական առանձնահատկությունները, նրա բազմապիսի բնական պայմանները, ճյուղային և տարածական կառուցվածքը, հեռանկարային զարգացման նախադրյալները
ԺԱ.00.02 «Տնտեսական և սոցիալական աշխարհագրություն» մասնագիտությամբ աշխարհագրական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2000 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երևանի պետական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Լ. Հ. Վալեսյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ս. Ե. Օհանյան, Ռ. Ս. Կարապետյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Խ. Աբովյանի անվան հայկական պետական մանկավարժական համալսարանի աշխարհագրության ամբիոն ; Սեղմագիր՝ 28 էջ։
Keywords: Գիտություններ Երկրի մասին / Earth Science