Բնապահպանական ռիսկերի ապահովագրությունը և դրա ներդրման փուլերը Հայաստանի Հանրապետությունում / Ecological risks insurance and its integration phases in RA - Արզումանյան, Արմեն Արտակի / Arzumanyan Armen (Հայաստանի ազգային ագրարային համալսարան, 2011)
Ներկայումս մարդկության կարևորագույն խնդիրներից է շրջակա միջավայրի պահպանման ռեսուրսների արդյունավետ օգտագործման խնդիրները: Հասարակության, տնտեսության բուռն զարգացումը հանգեցրել է մթնոլորտի ֆիզիկական, քիմիական և կենսաբանական որակական փոփոխությունների: Շրջակա միջավայրի որակական ցուցանիշների վատթարացումը բացասական ազդեցություն է թողել ողջ հասարակության տարբեր ոլորտների վրա / Уровень развития страховой системы является одной из гарантий экономической стабильности страны. Страхование особая форма социально-экономической самоорганизации любой страны, которая защищает человека, обеспечивает социально-экономическую стабильность общества и одновременно охраняет природу от неоправданного и недопустимого вмешательства человека / The degree of development of the insurance system is one of the main stability guaranties in the country. The insurance is a unique sign or way of socioeconomic self organization of the country which protects people thus providing socio-economic stability and at the same time "protects" the nature from human intrusions
Ը.00.02 «Տնտեսության, նրա ճյուղերի տնտեսագիտություն և կառավարում» մասնագիտությամբ տնտեսագիտության թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2011 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է ՀՀ ԳԱԱ Ս. Քոթանյանի անվան տնտեսագիտության ինստիտուտում ; Գիտական ղեկավար՝ Ս. Ա. Գևորգյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Լ. Ե. Վարդանյան, Կ. Խ. Կիրակոսյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Երևանի պետական համալսարան ; Սեղմագիր՝ 24 էջ։
Keywords: Տնտեսագիտություն / Economics