Вера Звягинцева и армянская литература / Վերա Զվյագինցևան և հայ գրականությունը - Խանյան, Կարեն Սոկրատի / Khanyan Karen (Երևանի պետական համալսարան, 2000)
Произведения выдающейся представительницы русской поэзии века XX Веры Звягинцевой, циклы написанных ею стихотворений, посвященных Армении и армянскому народу, многочисленные ее переводы из многовековой армянской поэзии, адресованные армянским собратьям по перу и имеющие большое литературное значение многочисленные ее в письма, статьи представляют собой богатый материал для научных исследований / Հայ-ռուսական գրական կապերը դարերի պատմություն ունեն: Առանձնապես Արևելյան Հայաստանը 1828 թ. Ռուսաստանի կազմի մեջ մտնելուց հետո, չնայած կայսրության ոչ հետևողական հայապաշտպան քաղաքականությանը, այնուամենայնիվ միշտ զգացել է ռուս առաջավոր մտավորականության հետաքրքրությունը իր հարուստ մշակույթի հանդեպ
ժ.01.02 «Նորագույն շրջանի հայ գրականություն» և ժ.01.03 «Ռուս գրականություն» մասնագիտություններով բանասիրական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2000 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Խ. Աբովյանի անվան հայկական պետական մանկավարժական ինստիտուտում ; Գիտական ղեկավար՝ Մ. Գ. Գիլավյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ս. Ն. Սարինյան, Մ. Գ. Ջանփոլադյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Վանաձորի պետական մանկավարժական ինստիտուտ ; Սեղմագիր՝ 22 էջ։
Keywords: Գրականագիտություն / Literary studies