Получение сплавов металлов IVB группы и синтез их гидридов в режиме СВС / IVB խմբի մետաղների համաձուլվածքների ստացումը և ԲԻՍ ռեժիմում նրանց հիդրիդների սինթեզը - Մայիլյան, Դավիթ Գուրգենի / Mayilyan David (ՀՀ ԳԱԱ Ա. Նալբանդյանի անվան քիմիական ֆիզիկայի ինստիտուտ, 2009)
Поиск новых эффективных методов получения бинарных и многокомпонентных сплавов с заданными свойствами является актуальным в современном материаловедении / Ատենախոսությունում ուսումնասիրվել են համաձուլվածքների ստացման պրոցեսի հիմնական օրինաչափությունները
Բ.00.04 «Ֆիզիկական քիմիա» մասնագիտությամբ քիմիական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2009 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է ՀՀ ԳԱԱ քիմիական ֆիզիկայի ինստիտուտի գիտական խորհրդում ; Գիտական ղեկավար՝ Ս. Կ. Դոլուխանյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ե. Գ. Պոնյատովսկի, Ս. Դ. Արսենտև ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Դաշնային պետական Ռուսաստանյան գիտական կենտրոն «Կուրչատովի ինստիտուտ» ; Սեղմագիր՝ 27 էջ։
Keywords: Քիմիական գիտություններ / Chemistry