Ձյուդոյիստների մարզման մեթոդիկայի օպտիմալացումը բազային պատրաստության փուլում / The optimization of training methodology of judokas at a stage of basic training - Բարբարյան, Մեսրոպ Սամվելի / Barbaryan Mesrop (ՀՀ ԿԳՆ Երևանի պետական համալսարան, 2017)
Ձյուդոյի Ժամանակակիg զարգացումը բնութագրվում է միջազգային մրցասպարեզներում մրցակgության, մարզիկների պարտության բոլոր կողմերին ներկայացվող պահանջների անընդհատ աճով, կապված մրցակցական գործունեության պայմանների փոփոխությամբ, որը պայմանավորած է մրցականոնների անընդհատ կատարելագործմամբ / В многолетной подготовке спортсменов значимость базового этапа подготовки, как основы долгосрочного спортивного роста спортсменов, подчеркивается многими специалистами [В. Л. Дементьев, A. C. Крючков, 2005 2009, В. В. Рыбаков и др., 2008] / In the long-term preparation of athletes the importance of the basic stage of preparation, as the basis for long-term sports growth of athletes, emphasized by many experts
ԺԳ.00.02 «Դասավանդման և դաստիարակության մեթոդիկա» (ֆիզիկական կուլտուրա) մասնագիտությամբ մանկավարժական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2017 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Հայաստանի ֆիզիկական կուլտուրայի և սպորտի պետական ինստիտուտում ; Գիտական ղեկավար` Ե. Ս. Հակոբյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ` Ա. Ա. Չատինյան, Բ. Լ. Երիցյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Շիրակի Մ. Նալբանդյանի անվան պետական համալսարան ; Ատենախոսություն՝ 190 էջ, սեղմագիր՝ 22 էջ։
Keywords: Մանկավարժություն, մանկավարժական գիտություններ / Pedagogy