Տարրական և միջին դպրոցների կառավարման առանձնահատկություններն Իրանում / Management features of primary and secondary schools in Iran - Ասադի, Նասրոլլահ / Asadi Nasrollah (ՀՀ ԿԳՆ Երևանի պետական համալսարան, 2015)
Մարդկության պատմության ընթացքում կառավարումը, հասարակության ղեկավարների հատկանիշները և նրանց կիրառած կառավարման եղանակները վճռորոշ դեր են խաղացել քաղաքակրթությունների, երկրների և ազգերի զարգացման ու հզորացման կամ անկման ու քայքայման հարցում / В Иране за последние десятилетия система общеобразования сильно расширилась, в результате чего она стала огромной и многогранной структурой, включая миллионы учащихся и преподавателей, директоров и других работников / In Iran, in the recent decades the system of secondary schools has been greatly expanded, and as a result it has become a huge and multi-faceted structure, including millions of students and teachers, directors and other employees
ԺԳ.00.01 «Մանկավարժության տեսություն և պատմություն» մասնագիտությամբ մանկավարժական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2015 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երևանի պետական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Ն. Կ. Հարությունյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ա. Օ. Թոփուզյան, Լ. Պ. Հարոյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Գյումրիի Մ. Նալբանդյանի անվան պետական մանկավարժական ինստիտուտ ; Սեղմագիր՝ 22 էջ։
Keywords: Մանկավարժություն, մանկավարժական գիտություններ / Pedagogy