Разработка методов анализа и оценки характеристик мобильных компьютерных сетей / Շարժական կոմպյուտերային ցանցերի բնութագրերի վերլուծման և գնահատման մեթոդների մշակում / Development of the analysis and evaluation methods for mobile computer networks characteristics - Ղազարյան, Արտաշես Էդուարդի / Kazaryan Artashes (ՀՀ ԳԱԱ ինֆորմատիկայի և ավտոմատացման պրոբլեմների ինստիտուտ, 1998)
Процесс построения информационного общества сопровождается высоким темпом разработки и внедрения новых информационных и телекоммуникационных технологий, высокоэффективных средств связи, мобильных компьютерных сетей и терминалов, распределенных систем сбора обработки данных, мультимедийных средств, спутниковых систем связи, высокоскоростных информационных сверхмагистралей передачи сообщений / Աշխատանքը նվիրված է շարժական կոմպյուտերային ցանցերի (ՇԿ8-երի) և մաթեմատիկական մոդելների մշակման, բնութագրերի վերլուծման և գնահատման ճարտարագիտական մեթոդների այն հարցերին, որոնք հաշվի են առնում շարժական կոմպյուտերային ցանցերի գործելու և զարգացման առանձնահատկությունները
Ե.13.05 «Հաշվողական տեխնիակայի և մաթեմատիկական մեթոդների կիրառությունը գիտական հետազոտություններում» մասնագիտությամբ տեխնիկական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-1998 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է ՀՀ ԳԱԱ ինֆորմատիկայի և ավտոմատացման պրոբլեմների ինստիտուտում ; Գիտական ղեկավար՝ Մ. Վ. Մարկոսյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Հ. Հ. Հարությունյան, Դ. Կ. Ռոստոմյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Հայաստանի պետական ճարտարագիտական համալսարան ; Սեղմագիր՝ 17 էջ։
Keywords: Ինֆորմատիկա և համակարգչային համակարգեր / Informatics & Computer Systems