ՀՀ գետերի ջերմա-սառցային ռեժիմը (ձևավորման աշխարհագրական գործոնները) - Գրիգորյան, Արսեն Թորգոմի / Grigoryan Arsen (ՀՀ Երևանի պետական համալսարան, 1999)
Աշխատանքի ուսումնասիրության հիմնական նպատակն է ՀՀ գետերի ջերմա-սառցային ռեժիմի համալիր հետազոտությունը, նրա ձևավորման ֆիզիկաաշխարհագրական, ջրաբանական և անթրոպոգեն գործոնների բացահայտումը և գնահատումը, թույլ ուսումնասիրված և չուսումնասիրված գետերի համար հաշվարկային նոր մեթոդների մշակումը, ջերմա-սառցային ռեժիմի տարածա-ժամանակային օրինաչափությունների վերլուծությունը, քարտեզագրական մեթոդների կատարելագործումը / Диссертационная работа посвящена вопросам комплексного изучения ледово-термического режима рек РА, оценки физико-географических, гидрологических и антропогенных факторов, влияющих на его формирование, выявление пространственно-временных закономерностей распределения, разработки расчетных методов для малоизученных и неизученных рек, совершенствования методов картографирования
ԺԱ.00.01 «Ֆիզիկական աշխարհագրություն» մասնագիտությամբ աշխարհագրական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-1999 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երևանի պետական համալսարանում ; Գիտական խորհրդատու՝ Հ. Կ. Գաբրիելյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ո. Ս. Մկրտչյան, Բ. Պ. Մնացականյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ ՀՀ Հիդրոօդերևութաբանության վարչություն ; Սեղմագիր՝ 22 էջ։
Keywords: Գիտություններ Երկրի մասին / Earth Science