Ջորջ Գորդոն Բայրոնի հայերեն թարգմանությունների լեզուն - Ղումաշյան, Վարդուհի Սուրենի / Ghumashyan Varduhi (ԳԱԱ Հ. Աճառյանի անվան լեզվի ինստիտուտ, 2010)
Սույն ատենախոսությունը նվիրված է գրեթե չհետազոտված մի այնպիսի բնագավառի, ինչպիսին է Ջ. Գ. Բայրոնի ստեղծագործությունների, մասնավորապես՝ «Չայլդ Հարոլդի ուխտագնացությունը» պոեմի հայերեն թարգմանությունների լեզուն, լեզվաոճական ու լեզվաարտահայտչական միջոցները / Данная диссертация посвящена почти не исследованной проблеме: язык, лингвостилистические и выразительные средства армянских переводов произведении Дж. Г. Байрона
Ժ.02.01 «Հայոց լեզու» մասնագիտությամբ բանասիրական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2010 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երևանի պետական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Լ. Կ. Եզեկյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ L. Ս. Հովսեփյան, Գ. Ա. Գևորգյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Ռուս-հայկական (Սլավոնական) համալսարան ; Սեղմագիր՝ 23 էջ։
Keywords: Գրականագիտություն / Literary studies