Разработка методов измерения характеристик приземных телекоммуникационных устройств / Հեռահաղորդակցության գետնամերձ սարքավորումների բնութագրերի չափման եղանակների մշակում / Engineering of surface telecommunication devices characteristics measurement methods - Սարգսյան, Արեգ Արարատի / Sargsyan Areg (Հայաստանի ազգային պոլիտեխնիկական համալսարան, 2015)
ы. любом случае, если передача информации на расстояние не происходит по направляющим линиям (оптоволокно, кабельные и другие типы линий), то обмен информацией с помощью радиоволн в телекоммуникациях осуществляется посредством передачи волн через свободное пространство последующего их приема, a значит с применением разного рода антенных систем / Ատենախոսությունում դիտարկված են թույլ ուղղորդված անտենաների պարամետրերի չափման և հեռահաղորդակցության գետնամերձ համակարգերում օգտագործվող ուլտրակարճ տիրույթի վերգետնյա անտենային ցանցերի պարամետրերի որոշման մեթոդների զարգացման հարցեր / The goal of dissertation work is development of methods for characterization of antenna array of on ground telecommunication systems in ultra short waves band
Ե.12.03 «Հեռահաղորդակցական ցանցեր, սարքավորումներ և համակարգեր» մասնագիտությամբ տեխնիկական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2015 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Հայաստանի պետական ճարտարագիտական համալսարանում (Պոլիտեխնիկ) ; Գիտական ղեկավար՝ Վ. Հ. Ավետիսյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ա. Գ. Ղուլյան, Տ. Վ. Զաքարյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ ՀՀ ԳԱԱ ռադիոֆիզիկայի և էլեկտրոնիկայի ինստիտուտ ; Սեղմագիր՝ 22 էջ։
Keywords: Տեխնիկական գիտություններ / Engineering & Technology