Սովորողների քաղաքացիական դաստիարակության հիմնախնդիրը ազգային կրթության համակարգում - Կարապետյան, Հրայր Կառլենի / Karapetyan Hrayr (ՀՀ ԿԳՆ Խ. Աբովյանի անվան հայկական պետական մանկավարժական համալսարան, 2006)
Սոցիալ-տնտեսական, քաղաքական նոր հարաբերությունների հետևանքով ծագել են մի շարք խնդիրներ կապված գործունյա մտածող, նոր ժողովրդավարական պայմաններում կողմնորոշվել կարողացող քաղաքացու ձևավորման հետ / Новые вызовы, стоящие перед нацией и государством, требуют формирование личности особого типа, который характеризуется гражданской культурой, национальным гражданским мышлением, потребностьями преданности к народу и государству, чувством гражданского долга, патриотизмом, справедливостью и совестью
ԺԳ.00.01 «Մանկավարժության տեսություն և պատմություն» մասնագիտությամբ մանկավարժական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2006 ; Ատենախոսության թեման հաստատված է Խ. Աբովյանի անվան հայկական պետական մանկավարժական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Մ. Մ. Մանուկյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ա. Վ. Աբրահամյան, Լ. Ա. Միրզոյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Երևանի պետական համալսարան ; Սեղմագիր՝ 21 էջ։
Keywords: Մանկավարժություն, մանկավարժական գիտություններ / Pedagogy