Հայցի ապահովման արդի հիմնախնդիրները ՀՀ քաղաքացիական դատավարության իրավունքում / Topical issues of securing a claim in the civil procedural law of the Republic of Armenia - Սարգսյան, Լուսինե Վոլոդյայի / Sargsyan Lusine (Հայ-ռուսական համալսարան, 2023)
Հայաստանի Հանրապետությունում վերջին տարիների սոցիալ-տնտեսական զարգացմանը համահունչ կարևորվում է անձանց խախտված իրավունքների արդյունավետ դատական պաշտպանության խնդիրը / Кандидатская диссертация посвящена институту обеспечения иска в гражданском процессе Республики / The present dissertation is devoted to the Institute of securing a claim in the civil procedure of the Republic of Armenia
ԺԲ.00.04 «Դատական իրավունք դատարանակազմություն, քաղաքացիական դատավարություն, քրեական դատավարություն, կրիմինալիստիկա, դատական փորձաքննություն, փաստաբանություն, օպերատիվ-հետախուզական գործունեության տեսություն» մասնագիտությամբ իրավաբանական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2023 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Հայ-ռուսական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Ա. Հ. Դավթյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Վ. Վ. Հովհաննիսյան, Յ. Վ. Հայրապետյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ ՀՀ ոստիկանության կրթահամալիր ; Սեղմագիր՝ 27 էջ։
Keywords: Իրավաբանական գիտություններ, իրավագիտություն / Law