Օտարազգի բառերի գործածությունը հայերեն պաշտոնական լեզվում - Միքայելյան, Կարինե Ռոբերտի / Mikaelyan Karine (ՀՀ ԳԱԱ Հ. Աճառյանի անվան լեզվի ինստիտուտ, 2002)
Ատենախոսությունը նվիրված է ժամանակակից հայերեն պաշտոնական լեզվում օտարազգի բառերի գործածության ուսումնասիրմանը / Диссертация посвящена исследованию употребления иноязычных слов в официальном стиле современного армянского языка
Ժ.02.02 «Ընդհանուր և կիրառական լեզվաբանություն» մասնագիտությամբ բանասիրական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2002 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է ՀՀ ԳԱԱ Հ. Աճառյանի անվան լեզվաբանության ինստիտուտի գիտական խորհրդում ; Գիտական ղեկավար՝ Է. Բ. Աղայան ; Գիտական խորհրդատու՝ Վ. Գ. Համբարձումյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Տ. Մ. Ավետիսյան, Հ. Զ. Ղազարյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Գյումրու Մ. Նայբանդյանի անվան պետական մանկավարժական ինստիտուտ ; Սեղմագիր՝ 27 էջ։
Keywords: Լեզվաբանություն / Linguistics