Последствия глобализации с точки зрения управления экономикой Ирана /Գլոբալացման հետևանքները իրանի տնտեսության կառավարման տեսանկյունից / The effects of globalization in Iran in terms of economic management - Պուրասլան Մուսա Ռեզա / Pouraslan Musa Reza (ՀՀ ԿԳՆ Երևանի պետական համալսարան, 2013)
Актуальность темы определяется важнейшей характеристикой современной эпохи, современными тенденциями глобализации – объективного и необратимого процесса роста взаимозависимости в современном мире, который охватывает экономические, политические, социальные и культурные взаимоотношения всего человеческого сообщества и является преобладающей ориентацией современного этапа мирового развития / Տնտեսական գլոբալացումը, երկրների ավելի ընդլայնված տնտեսական փոխկախվածության շարունակական գործընթաց է, որը պայմանավորված է ապրանքների և ծառայությունների անդրսահմանային առևտրի աճով, միջազգային ֆինանսական հոսքերի և աշխատանքային միգրացիայի աճով / Economic globalization, the ongoing process of greater economic interdependence among countries, is reflected in the increasing amount of cross-border trade in goods and services, the increasing volume of international financial flows, and increasing flows of labor
Ը.00.02 «Տնտեսության, նրա ճյուղերի տնտեսագիտություն և կառավարում» մասնագիտությամբ տնտեսագիտության թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2013 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երևանի պետական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Ս. Լ. Ղանթարջյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ` Ա. Ս. Գյուրջյան, Ա. Ե. Չիլինգարյան ; Առաջատար կազմակերպություն ՀՀ ԳԱԱ Մ. Քոթանյանի անվան տնտեսագիտական ինստիտուտ ; Սեղմագիր՝ 22 էջ։
Keywords: Տնտեսագիտություն / Economics