Природа и механизмы поглощения ионов калия у Escherichia coli при различных условиях внешней среды / Միջավայրի տարբեր պայմաններում Escherichia coli-ում կալիումի իոնների կլանման բնույթն ու մեխանիզմները - Զախարյան, Էլեոնորա Գենադիի / Zakharyan Eleonora (Երևանի պետական համալսարան, 2001)
Способность бактерий к адаптации в широком диапазоне сред объясняется их высокой чувствительностью к изменениям условий среды / Ներկայացված ատենախոսությունը նվիրված է անաերոբ աճեցված խմորող և նիտրատային շնչառություն իրականացնող բակտերիաների կալիումի թաղանթներով իոնների տեղափոխման տարբեր համակարգերի ու մեխանիզմների գործունեության ուսումնասիրմանը կախված աճման միջավայրի պայմաններից
Գ.00.02 «Կենսաֆիզիկա» մասնագիտությամբ կենսաբանական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2001 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երևանի պետական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Ա. Հ. Թռչունյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Կ. Գ. Ղարագյոզյան, Վ. Բ. Առաքելյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ ԱՆ ռադիացիոն բժշկության և այրվածքների հանրապետական գիտական կենտրոն ; Սեղմագիր՝ 22 էջ։
Keywords: Կենսաբանական գիտություններ / Biology