Исследование процессов возникновения помех и шумов и разработка методов их подавления в совмещенных аналого-цифровых системах связи / Կապի անալոգա-թվային համատեղ համակարգերում խանգարումների և աղմուկների առաջացման գործընթացների հետազոտումը և նրանց վերացման եղանակների մշակումը - Գրիգորյան, Հրայր Հրաչիկի / Grigoryan Hrayr (ՀՀ ԿԳՆ Հայաստանի պետական ճարտարագիտական համալսարան (Պոլիտեխնիկ), 2005)
В настоящее время уже не является предметом спора, какая из систем связи предпочтительнее: аналоговая или цифровая / Ատենախոսական աշխատանքը նվիրված է ազդանշանների աղավաղումների և խանգարումների առաջացման գործընթացների հետազոտությանը անալոգա-թվային համատեղ համակարգերի խնդրո առարկայի տեսակետից առավել-վտանգավոր հանգույցներում ու բլոկներում և դրանց նվազեցման գործնական եղանակների ու սխեմաների մշակմանը
Ե.12.03 «Հեռահաղորդակցական ցանցե սարքավորումներ և համակարգեր» մասնագիտությամբ տեխնիկական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2005 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Հայաստանի պետական ճարտարագիտական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Վ. Ե. Առուստամյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Դ. Գ. Ասատրյան, Ա. Ա. Հախումյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ «Երևանի կապի միջոցներ գիտահետազոտական ինստիտուտ» Փբը ; Սեղմագիր՝ 20 էջ։
Keywords: Տեխնիկական գիտություններ / Engineering & Technology