Վանի էյալեթը (վիլայեթը) 1548-1914 թթ. (պատմաաշխարհագրական ուսումնասիրություն) / The Eyalet (Vilayet) of Van in 1548 –1914 (historical-geographical study) - Բադալյան, Գեղամ Միհրանի / Badalyan Gegham (ՀՀ ԳԱԱ պատմության ինստիտուտ, 2019)
Այնուամենայնիվ Արևմտյան Հայաստանի ուսումնասիրությունում դեռ կան պատասխանի սպասող հարցեր, ի թիվս որոնց հատկապես կառանձնացնեինք պատմական աշխարհագրության բնագավառը: Այդ նպատակով ընտրվել է Արևմտյան Հայաստանի տարածքում 1548 թ. ձևավորված առավել խոշոր վարչամիավորներից Վանի էյալեթը (1865 թվականից՝ վիլայեթ) / В работе на основе исторических первоисточников и материалов исследуются и обсуждаются закономерности внутренного административного деления и развития, a также формирования границ Ванского эйалета (с 1865 года - вилайету), который являлся одной из крупных административных единиц на территории Западной Армении / In the present study for the first time one of the major administrative units created in the territory of Western Armenia- the Eyalet of Van is presented from the perspective of historical geography (since 1865-the Vilayet of Van)
Է.00.01 «Հայոց պատմություն» մասնագիտությամբ պատմական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2019 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Մատենադարան Մ․ Մաշտոցի անվան հին ձեռագրերի գիտահետազոտական ինստիտուտում ; Գիտական ղեկավար՝ Ա. Ա. Մելքոնյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ռ. Օ․ Սահակյան, Մ. Ա. Մալխասյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Խ. Աբովյանի անվան հայկական պետական մանկավարժական համալսարան ; Ատենախոսություն՝ 204 էջ, սեղմագիր՝ 25 էջ։
Keywords: Պատմական գիտություններ / History