Разработка численно-аналитических методов определения параметрических обобщенных обратных матриц Мура-Пенроуза и автоматизация вычислительных процедур / Մուր-Պենրոուզի պարամետրական ընդհանրացված հակադարձ մատրիցների որոշման թվա-անալիտիկ եղանակների մշակումը և հաշվողական գործընթացների ավտոմատացումը / Developing numerical-analytical methods for defining Moore-Penrouse's parametrical generalized inverse matrices and automatizing the computing procedures - Սիմոնյան, Աննա Սմբատի / Simonyan Anna (ՀՀ ԿԳՆ Հայաստանի պետական ճարտարագիտական համալսարան (Պոլիտեխնիկ), 2013)
В настоящее время область всемирных информационных технологии проявляет перманентные высокоскоростные темпы развития по отношению к другим областям, что дает возможность применять совершенно иные подходы в различных сферах человеческой деятельности для наиболее эффективного решения возникающих в них задач путем создания новых средств методов, алгоритмов, прикладных программ и их пакетов, иными словами - новых высокоэффективных инструментариев / Համաշխարհային տեղեկատվական տեխնոլոգիաները ներկայում դրսևորում են անընդմեջ զարգացման արագընթաց տեմպեր այլ բնագավառների համեմատությամբ միանգամայն նոր մոտեցումների հիման վրա նոր բարձրարտադրողական գործիքակազմեր ստեղծելու ճանապարհով / At present, compared with other spheres, worldwide information technologies show a rapid pace of development in creating new, highly productive tools based on quite new approaches
Ե.13.02 «Ավտոմատացման համակարգեր» մասնագիտությամբ տեխնիկական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2013 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Հայաստանի պետական ճարտարագիտական համալսարանում (Պոլիտեխնիկ) ; Գիտական ղեկավար՝ Ա. Գ. Ավետիսյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Թ. Ա. Նալչաջյան, Հ. Ց. Հակոբյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Երևանի պետական համալսարան ; Սեղմագիր՝ 24 էջ։
Keywords: Ինֆորմատիկա և համակարգչային համակարգեր / Informatics & Computer Systems