Սևանա լիճ ներմուծված նոր ձկնատեսակների կենսաբանական և էկոլոգիական առանձնահատկությունները լճի մակարդակի բարձրացման պայմաններում / The biological and ecological features of newly introduced fish species of lake Sevan under the conditions of lake՛s water level rise - Վարդանյան, Տիգրան Վաղինակի / Vardanyan Tigran (ՀՀ ԳԱԱ, 2013)
Ձկների տեսակային կազմը, տարածվածությունը և էկոլոգիան հիմնականում կախված են բնական պայմաններից / Видовой состав, распространение и экология рыб во многом зависят от условий среды / The species composition, spreading and ecology of fish are significantly dependent on the environmental conditions
Գ.00.11«Էկոլոգիա» մասնագիտությամբ կենսաբանական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2013 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է ՀՀ ԳԱԱ կենդանաբանության և հիդրոէկոլոգիայի գիտական կենտրոնում ; Գիտական ղեկավար՝ Բ. Կ. Գաբրիելյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Է. Գ. Յավրույան, Մ. Վ. Ոսկանով ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Երևանի պետական համալսարան ; Սեղմագիր՝ 21 էջ։
Keywords: Կենսաբանական գիտություններ / Biology