Доступность правосудия в гражданском процессе Республики Армения и законодательные гарантии ее реализации / Արդարադատության մատչելիությունը ՀՀ քաղաքացիական դատավարությունում և դրա իրականացման օրենսդրական երաշխիքները / Accessibility of justice in the civil procedure of the Republic of Armenia and legislative guarantees for its implementation - Հայրապետյան, Յուրիյ Վիտալիի /Airapetyan Yuriy (Հայ-ռուսական համալսարան, 2016)
Труды ученых, посвященные проблемам доступа к правосудию являются важнейшей составляющей всего объема научных исследований гражданского процессуального права / Արդարադատության խնդիրների մասին հետազոտությունների կարեւորագույն մասը կազմում են արդարադատության մատչելիության խնդիրներին նվիրված գիտական աշխատությունները / Scientific papers on the problems of accessibility of justice are an essential part of the research on the problems of justice
ԺԲ.00.04 «Դատական իրավունք (դատարանակազմություն, քաղաքացիական դատավարություն, քրեական դատավարություն, կրիմինալիստիկա, դատական փորձաքննություն, փաստաբանություն, օպերատիվ-հետախուզական գործունեության տեսություն)» մասնագիտությամբ իրավաբանական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2016 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երևանի "Գլաձոր" համալսարանի գիտական խորհրդում ; Գիտական ղեկավար` Ա. Հ. Դավթյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ` Ե. Ա. Բորիսովա, Ս. Վ. Բարխուդարյան ; Առաջատար կազմակերպություն` ՀՀ ԳԱԱ փիլիսոփայության, սոցիոլոգիայի և իրավունքի ինստիտուտ ; Ատենախոսություն՝ 147 էջ, սեղմագիր՝ 22 էջ։
Keywords: Իրավաբանական գիտություններ, իրավագիտություն / Law