Research and development of algorithms and programs of knowledge acquisition and their effective application to resistance problems / Հակադրության խնդիրներում գիտելիքների յուրացման և կիրառման ալգորիթմների և ծրագրերի մշակում - Գրիգորյան, Սեդրակ Վարդանի / Grigoryan Sedrak (ՀՀ ԳԱԱ ինֆորմատիկայի և ավտոմատացման պրոբլեմների ինստիտուտ, 2016)
We consider a class of combinatorial problems defined as problems where spaces of solutions are Reproducible Game Trees (RGT) / Այս հետազոտության շրջանակներում ուսումնասիրվում է կոմբինատոր խնդիրների՝ լայն կիրառական նշանակություն ունեցող դաս, որը ներառում է այն խնդիրները, որտեղ լուծումների բազմությունը ներկայացվում է վերարտադրելի ծառի տեսքով / Рассматривается класс комбинаторных задач, определяемых как задачи, у которых пространства решений представляют собой воспроизводимые игровые деревья
Ե.13.05 «Մաթեմատիկական մոդելավորում, թվային մեթոդներ և ծրագրերի համալիրներ» մասնագիտությամբ տեխնիկական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2016 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Հայաստանի պետական ճարտարագիտական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Է. Մ. Պողոսյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Մ. Ե. Հարությունյան, Ա. Վ. Ղուլյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Հայաստանի ազգային պոլիտեխնիկական համալսարան ; Ատենախոսություն՝ 111 էջ, սեղմագիր՝ 22 էջ։
Keywords: Ինֆորմատիկա և համակարգչային համակարգեր / Informatics & Computer Systems