Բնակելի բջջի ֆունկցիոնալ կառուցվածքի զարգացումը Երևանի բնակարանային տիպի շենքերում / The developement of structural organization of the accomodation unit in apartment houses of Yerevan - Զուրաբյան, Զոհրաբ Ալբերտի / Zurabyan Zohrab (ՀՀ ԿԳՆ Երևանի ճարտարապետության և շինարարության պետական համալսարան, 2012)
Բազմաբնակարան բնակելի շենքեի շինարարության գործընթացի հիմքերը Երևան քաղաքում դրվել են 1920-ական թվականներին, երբ երկրի տնտեսության և արդյունաբերության զարգացման հետ մեկտեղ քաղաքային աճող բնակչությանը բնակելի մակերեսով ապահովելու անհրաժեշտություն առաջացավ / В последнее десятилетие г. Ереван отличается бурным строительством жилых домов, которое теперь не носит типичного для 1960-1980 годов массового характера, a обусловлено собственными интересами частных заказчиков / The last decade is characterized by a rapid construction of residential buildings in Yerevan that does not reflect the widespread phenomenon 1960-1980 anymore, but it is rather stipulated by personal interests of private customers
ժԸ.00.01 «ճարտարապետություն» մասնագիտությամբ ճարտարապետության թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2012 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երևանի ճարտարապետության և շինարարության պետական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Գ. Հ. Ռաշիդյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ա. Ա. Առուստամյան, Կ. Ռ. Ազատյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ «Երևաննախագիծ» ՓԲԸ ; Սեղմագիր՝ 26 էջ։
Keywords: Ճարտարապետություն / Architecture