Տնտեսագիտական կրթության համակարգի բովանդակությունը և նրա ուսուցման առանձնահատկությունները դպրոցում - Ղուշչյան, Արմեն Ալեքսանդրի / Ghushchyan Armen (ՀՀ ԿԳՆ Խ. Աբովյանի անվան հայկական պետական մանկավարժական համալսարան, 2006)
Համաշխարհային արդի զարգացումներն իրենց անմիջական ներգործությունն են ունենում կրթական համակարգի վրա առաջադրելով տարատեսակ խնդիրներ / Традиционное содержание школьного образования противоречит социальному запросу современного армянского общества, которое уже реально живет в условиях рыночной экономики
ԺԳ.00.02 «Դասավանդման և դաստիարակության մեթոդիկա» (տնտեսագիտություն) մասնագիտությամբ մանկավարժական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2006 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Խ. Աբովյանի անվան հայկական պետական մանկավարժական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Մ. S. Սարգսյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Գ. Ա. Ղարիբյան, Ա. Վ. Աբրահամյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Գյումրիի Մ. Նալբանդյանի անվան պետական մանկավարժական ինստիտուտ ; Սեղմագիր՝ 20 էջ։
Keywords: Մանկավարժություն, մանկավարժական գիտություններ / Pedagogy