Ընտանեկան դաստիարակությունը որպես դեռահասի անձի ձևավորման ու զարգացման սոցիալական գործոն - Սուքիասյան, Կարեն Սամվելի / Sukiasyan Karen (ՀՀ ԿԳՆ Խ. Աբովյանի անվան հայկական պետական մանկավարժական համալսարան, 2006)
Հասարակության զարգացման արդի փուլում ընթացող սոցիալ-տնտեսական, քաղաքական գործընթացները իրենց խորը կնիքն են դրել ընտանեկան դաստիարակության, որպես անձի ձևավորման ու զարգացման սոցիալական գործոնի վրա / Социально-экономические политические процессы современном обществе оказывают огромное влияние на семейное воспитание, как социальный фактор формирования и развития личности подростка
ԺԳ.00.01 «Մանկավարժության տեսություն և պատմություն» մասնագիտությամբ մանկավարժական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2006 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել Է Խ. Աբովյանի անվան հայկական պետական մանկավարժական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Մ. Մ. Մանուկյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ա. Վ. Աբրահամյան, Ս. Ռ. Գևորգյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Գյումրիի Մ. Նալբանդյանի անվան պետական մանկավարժական ինստիտուտ ; Սեղմագիր՝ 21 էջ։