Գերմաներենի անցյալի անորոշ դերբայի դրսևորումները և նրանց համարժեքները հայերենում (զուգադրական վերլուծություն) - Ղուկասյան, Հունան Աշոտի / Ghukasyan Hunan (Երևանի պետական համալսարան, 2001)
Սույն ուսումնասիրության թեման գերմաներենի անցյալի անորոշ դերբայի դրսևորումն է՝ հայերենի անցյալի անորոշ դերբայի հետ զուգադրությամբ / Тема настоящей диссертации посвящена изучению самых различных проявлений инфинитива-перфекта в современном немецком языке и их эквивалентов в армянском
Ժ.02.07 «Գերմանական լեզուներ» և Ժ.02.03 «Համեմատական և տիպաբանական լեզվաբանություն» մասնագիտություններով բանասիրական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2001 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երևանի պետական համալսարանի ռոմանագերմանական բանասիրության ֆակուլտետի գերմանական բանասիրության ամբիոնում ; Գիտական ղեկավար՝ Վ. Գ. Համբարձումյան ; Խորհրդատու՝ Ա. Մ. Տոնոյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Լ. Կ. Եզեկյան, Ի. Ն. Առաքելյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Երևանի Վ. Բրյուսովի անվան պետական լեզվաբանական համալսարանի գերմաներեն լեզվի ամբիոն ; Սեղմագիր՝ 24 էջ։
Keywords: Լեզվաբանություն / Linguistics